22 травня 2014 о 14:49

Як зберегти красу волосся: відповідає стиліст-перукар Тетяна Самойлова

Стиліст-перукар та експерт по зачісках Тетяна Самойлова працює в одному з найпопулярніших салонів краси Києва, де їй довіряють своє волосся найвибагливіші модниці столиці, і завжди залишаються задоволені. Тому в своєму постійному блозі на Woman.ua Тетяна відповідає на найчастіші питання щодо актуальних зачісок та дає професійні поради по догляду за волоссям.

Тетяна Самойлова

Привіт, дорогі дівчатка!

Давно я з вами не ділилася своїми порадами та рекомендаціями, як зберегти красу волосся та надати їм свіжість та блиск. Сьогодні я хочу розповісти кілька своїх фірмових рецептів відновальних та лікувальних масок, які зібрала спеціально для вас. Головне - жодної хімії, лише натуральні та перевірені інгредієнти.

Але перед тим, як приступити до відновлення волосся та догляду за ними за допомогою масок, я хотіла б дати кілька порад і рекомендацій, без яких не обійтися в гонитві за блискучими й красивими локонами:

У гонитві за блискучими і красивими волоссям У гонитві за блискучими і красивими волоссям

1. Не рекомендую мити волосся гарячою водою. Найкраще підійде вода кімнатної температури.

2. Не варто носити занадто тісні головні убори, які ускладнюють обмінні процеси у шкірі голови.

3. Не з'являйтеся влітку без головного убору під палючим сонцем. Взимку також бережіть голову при сильних морозах: перепади температури погано діють на стан волосся.

4. Найкраще використовувати масажні щітки з природних матеріалів - таких, як дерево. Вони покращують кровообіг, не викликаючи пошкодження структури волосся. Уникайте звичайних гребінців і вже тим більше металевих.

5. При використанні лаків та інших засобів фіксації волосся знайте міру. Волосся має виглядати натурально.

6. Якщо ви вимили голову і нікуди не поспішайте, то краще буде, якщо ви висушите волосся при кімнатній температурі, а не станете палити їх гарячим феном.

7. Якщо у вас волосся, що січеться, то намагайтеся не мити волосся частіше 1-ого разу на тиждень. Рекомендую використовувати вам шампунь для сухого волосся . А також регулярно зістригайте посічені кінчики волосся.

8. Не забувайте, що стан волосся прямо залежить від стану організму в цілому. Дотримуйтеся правил здорового харчування: їжте овочі та фрукти, багаті вітамінами!

З правилами ми розібралися. Тепер саме час поговорити про чудодійні маски та бальзами, зроблені в домашніх умовах.

Медова маска

(Для сухого волосся)

Склад: яєчний жовток, мед, сік однієї цибулини, вітамін А в маслі.

Щоб приготувати маску, вам потрібно ретельно змішати у рівних кількостях жовток, мед, сік однієї цибулини, кілька крапель вітаміну А у маслі. Маску нанесіть на чисте вологе волосся. Для посилення ефекту можна використовувати поліетиленову шапочку.

Бальзам на основі мінадального масла

(Проти посічених кінчиків)

Склад: 1 частина касторової олії, 3 частини мигдалевого масла.

Після миття голови нанести на висушені волосся невелику кількість складу з однієї частини касторової олії і трьох частин мигдалевого. Достатньо змастити ретельно перемащені маслами долоні рук та кількома рухами розподілити по всій довжині волосся.

Бальзам-ополіскувач «Алое»

(Для живлення волосся)

Склад: листя алое.

Подрібніть листя алое, покладіть їх у міксер та залийте теплою водою. Отриману суміш слід процідити й рідиною обполіскувати волосся після миття.

Маска з черемші

(проти випадання волосся)

Склад: цибулини черемші.

Подрібніть цибулини черемші спочатку ножем, потім - у ступці. Отриману масу втирайте у шкіру голови масажними рухами. Після цього надіньте поліетиленову шапочку, зверху обмотайте рушником та залиште на годину - півтори. Після закінчення цього часу обов'язково промийте голову з шампунем.

Часникова маска

(Живить волосся та стимулює їх ріст)

Склад: кілька зубчиків часнику, 2 ст. ложки меду, лимонний сік.

Вам потрібно подрібнити зубчики часнику в ступці та змішати отриману кашицю з двома столовими ложками меду. Далі втирайте маску у шкіру голови масажними рухами та залиште на 15 хвилин. Якщо відчуєте легке печіння - нічого страшного, так і має бути. Після процедури вимийте волосся шампунем та ретельно прополощіть волосся водою з соком лимона для усунення запаху часнику.

Впевнена, що всі мої рекомендації та секретні рецепти допоможуть вам зміцнити здоров'я волосся. Буду рада вашим коментарям і питанням, на які я відповім наступного разу! До скорої зустрічі!

related posts block

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі