09 липня 2019 о 06:44

В Індії жінкам масово видаляють матки

За останні три роки в західному штаті Махараштра тисячі молодих жінок стали жертвами хірургічних операцій з видалення матки. У більшості випадків вони зробили це, щоб отримати роботу збирачів цукрової тростини.

Щорічно десятки тисяч бідних сімей з районів Бід, Османабад, Санглена та Солапур мігрують у багатші західні райони штату заради сезонної роботи - протягом шести місяців вони збирають цукрову тростину. Там вони стають жертвами роботодавців, які створюють їм кабальні умови, надаючи житло без туалетів та води.

При цьому жінок беруть неохоче. Збір цукрового очерету - важка робота, а під час менструації вони можуть пропустити один-два робочих дня. За це їх штрафують.

Через погані гігієнічні умови у багатьох розвиваються інфекції. Активісти, які працюють в регіоні, розповідають, що недобросовісні лікарі одразу рекомендують видаляти матку - навіть якщо це незначна гінекологічна проблема, яку можна лікувати медикаментозно.

Оскільки жінки в цих районах виходять заміж здебільшого дуже рано, то в 20-25 років більшість з них вже мають двох-трьох дітей. Лікарі не пояснюють, що операція тягне за собою безліч негативних наслідків, тому багато хто вважає, що видалити матку - це цілком нормально.

Джерело: bbc

Комментарии

Показати коментарі Приховати коментарі