20 апреля 2016 в 14:24

Украинские бренды: косметика (часть 4)

Даже, если ты не посещала всевозможные маркеты, барахолки и фестивали, то все равно ты наслышана об отечественных марках, которые пришлись по вкусу многим модницам. Мы решили не мучать тебя и не писать скучных обзоров, а познакомить лично с каждым брендом, начиная от имени основателя, заканчивая адресом магазина, где ты сможешь найти понравившуюся тебе вещь и сделать покупку.

В новом обзоре представлены 2 марки косметики: PeNa и Младна.

PeNa

Основатель

Это семейный стартап. Наташа (Петрик, отсюда название - “ПеНа”) - сестра моего мужа, и именно с нее всё началось. По образованию она химик-технолог и несколько лет назад также получила диплом косметолога. К слову, продолжает учиться до сих пор, потому что в производстве косметики миллион нюансов и во всем нужно разбираться. Я же присоединилась к Наташе немного позже, помогая ей с организацией и продвижением.

Как все началось?

У Наташи в семье всегда придерживались здорового образа жизни, правильного питания и старались использовать минимум химических составляющих в средствах по уходу за собой и бытовых средствах. Отсюда появилось желание делать для себя и семьи сначала натуральное мыло, а затем и кремы, скрабы, маски и так далее. Поскольку друзьям и родным нравилось то, что делала Наташа, хобби переросло в любимое дело.

Стартовый капитал

В самом начале мы вложили около $2.5 тысяч. На сегодняшний день сумма вложений гораздо больше, поскольку возникают новые потребности, но тогда для старта этого хватило.

Как раскручивали марку?

Продвижение в поисковых системах и социальных сетях - это наше всё :) С этого мы начинали и до сих пор поддерживаем активность в этих направлениях. Но с начала года мы экспериментируем с рядом других инструментов и надеемся, что результаты нас порадуют.

Философия бренда

Наш девиз сейчас - “Мастерская ароматных идей”. Мы хотим сделать жизнь девушек приятнее и экологичнее, добавить в нее удовольствия от ухода за собой, совмещенного с пользой от того, что дает нам природа. Что касается бизнеса, мы стремимся делать свое дело честно и прозрачно, отвечая за качество составляющих и готовой продукции, а также поддерживать на высоте отношения с нашими клиентами.

Главные особенности

Мы всегда хотели отличаться высоким качеством и стандартами. Отзывы наших клиентов говорят нам о том, что у нас это получается :)

Компоненты

В производстве мы используем множество разных ингредиентов. Большинство из них растительного происхождения, некоторые из них произведены на растительной основе. Частично приобретаем в Украине, но та часть ингредиентов, которая не производится в нашей стране, приезжает к нам из Штатов, Голландии, Германии, Британии и Франции. Мы постоянно мониторим рынок и стараемся выбирать надежных поставщиков качественного сырья.

Команда

Сейчас у нас 5 человек в команде: Наташа и Оля (сооснователи), Анечка (помогает в производстве) и два курьера Саша и Арина. Кроме этого есть еще немало людей, с которыми мы работаем как с контракторами на постоянной основе. Это и бухгалтерия, и дизайн, и техподдержка и многое другое.

Клиенты

В основном это девушки в возрасте от 24 до 42 лет. Но рынок требует качества, поэтому сейчас запускаем очень крутую линейку, которой будем завоевывать и мужчин :)

Где можно купить?

Купить нашу косметику можно в интернет-магазине www.pena.ua, в нашем шоуруме на Жилянской 59. В магазинах Shtuki есть наши наборы косметики, которые не требуют хранения в холодильнике, а также в цветочных магазинах LoraShen.

Читайте также: Украинские бренды: косметика (часть 3)

Младна

Основатели

Засновники – дві чарівні пані.

Как все началось?

Все почалось трохи більше п’яти років тому, коли виникло відчуття, що наявна на ринку косметика для догляду не є достатньо натуральною. Спочатку вирішили спробувати варити мило для себе і для своїх рідних. Вийшло настільки вдало, що почали звертатися друзі, приводити подруг, всім хотілось теж попробувати. Стали виробляти більше, пробувати нові технології та рецепти, а потім якось виникла ідея – якщо це приносить користь і задоволення нам і нашим близьким, користується попитом, то чому би не зробити із цього справжній бізнес. Так і вирішили. Тепер «Младна» - це наше натхнення, захоплення, справа життя. І, що дуже приємно, достатньо успішний бізнес.

Стартовый капитал

Оскільки ми не починали одразу з будівництва виробництва і найму персоналу, а робили поступово, потроху і самотужки, то і стартового капіталу як такого не було – вкладали свої кошти, допомагали рідні, потім почались перші прибутки, які теж одразу йшли на розвиток.

Как раскручивали марку?

Починали ми, як багато малих бізнесів в Україні – робили для себе, для рідних, потім друзі стали просити щось для себе, і так потроху коло шанувальників зростало. Нам довелось замислитися над переходом на наступний рівень, адже стало зрозуміло, що така екологічна натуральна косметика потрібна багатьом.

Ми створили інтернет-магазин «Младна», сторінку у Фейсбук, співпрацюємо з багатьма блогерами, маємо партнерські стосунки з деякими порталами і каталогами, та й загалом робимо багато чого, а коли займаєшся своєю справою, то і нагоди для просування якось з’являються. Взагалі ми за гармонійний, поступовий розвиток, оскільки і виробництво має встигати за попитом, а зниження стандартів якості заради швидкого прибутку нам не підходить.

Философия бренда

Створюючи натуральну косметику ручної роботи з якісних, ретельно підібраних компонентів, ми прагнемо дати можливість кожному доглядати за собою з користю і задоволенням. З нашими яскравими, ароматними і приємними у користуванні засобами навіть такі рутинні повсякденні заняття, як купання, умивання та інші процедури стають справжніми ритуалами краси, що несуть радість.

Вже не один рік косметика «Младна» радує своїх користувачів і для нас це – найбільша нагорода і велика втіха, адже в кожне мильце, бомбу для ванни, гель для душу, крем, - все, що робимо, ми вкладаємо і часточку свого тепла і турботи.

Главные особенности

Основні цінності «Младни» - це висока якість, доведена майже до перфекціонізму, відповідальність за свою роботу і щира, непідробна турбота про кожного нашого клієнта. Ми доволі молодий бренд на ринку України, але ми стрімко розвиваємось і завжди з впевненістю дивимось у майбутнє, адже наша історія вже довела, що ми вміємо ставити цілі та досягати їх.

Чим ще ми особливі? Напевне тим, що все, що виробляємо, робимо як для себе, маємо власні вимоги до якості як сировини, так і кінцевого продукту, хочемо, щоб було не соромно дивитися в очі нашим покупцям. Дуже прискіпливо розробляємо кожен рецепт, ретельно випробовуємо, не тестуємо на тваринах і не використовуємо інгредієнти тваринного походження.

Компоненты

Використовуємо натуральні компоненти лише рослинного походження. Деякі трави і злаки вирощуємо самостійно, активно співпрацюємо з травниками з різних куточків України.

Команда

Команда в нас невеличка, за виключенням продавців практично всі – члени родин – діти, невістки, мами. Кожен допомагає в міру своїх сил і можливостей. Зараз у нас працює дванадцять людей, а для деяких робіт ми залучаємо консультантів або фрілансерів.

Клиенты

Наші клієнти і шанувальники всі дуже різні за рівнем доходів і соціальним статусом, але їх всіх об’єднує одне – готовність приділяти щиру увагу собі та своєму тілу, свідомий світогляд. Їм не все одне, чим користуватися, вони віддають перевагу тій косметиці, яка створена з природних інгредієнтів. Це люди, які свідомо обирають шлях більш гармонійного догляду за собою, кому подобається, як тіло нашої натуральної косметики немов оживає і віддячує кращим виглядом, самопочуттям і навіть настроєм, адже ми приділяємо велику увагу і ароматерапевтичному ефекту.

Здебільшого це жінки, але останнім часом ні-ні, але й заглянуть чоловіки вже не за подарунками, а придбати щось для себе. Це радує, адже й сильній половині людства зараз не завадить більш екологічний догляд.

Где можно купить?

Всю косметику ручної роботи «Младна» можна придбати в інтернет-магазині, замовити по телефону. А для тих, кому хочеться не лише зробити швидку покупку, але й зануритися в теплу, привітну атмосферу, насолодитися красою і ароматами, є чотири крамниці в різних куточках Києва.

Читайте также: Украинские бренды: одежда (часть 4)

Анастасия Айсина

Комментарии

Показать комментарии Скрыть комментарии